Ръчно връзвани килим Зиглер

Всички килими в каталога са налични и могат да се видят в магазина ни в Банкя. Безплатна доставка в България с опция преглед.

Ръчно връзвани килими от висококачествена аржентинска или новозеландска вълна произведени в Индия
Производството на килимите „Зиглер“ започва през 70-те години на 19-и век в град Исфахан, Персия на територията на днешен Иран.
Името идва от англо – швейцарската фирма Ziegler&Co., а идеята е на един изключително находчив и изобретателен английски бизнесмен, който започва да произвежда свои килими в Персия, за да задоволи растящото търсене на персийски килими.
Дизайнери преработват ориенталските мотиви и създават десени и модели предназначени за европейския и американският пазари.
Първоначално са произвеждали сравнително евтини като себестойност килими като са използвали не достатъчно качествени багрила вследствие, на което цветовете са се променяли и избелявали много бързо. Този недостатък обаче става толкова популярен, че всички вносители държат килимите да имат този състарен вид, а производителите и в други съседни страни като Пакистан, Индия и Афганистан се стараят да ги копират.
Като цяло при производството на килимите „Зиглер“ се използва традиционната техника за връзване на ръка и те по същество са една добра имитация на класическите персийски килими. Произвеждат се основно в гореизброените страни. Използва се висококачествена много често ръчнопредена вълна и естествени растителни багрила. Основата е памучна. Дебелината е между 7-9 мм., а гъстината приблизително 150-160000 възела на квадратен метър.
Неповторимият античен ефект се постига както чрез багрилата така и чрез други техники като излагане на слънце за избеляване/обезцветяване, изтъркване и жулене с камък, за да се протрие велура и да изглеждат старинни.
С течение на времето качеството става все по-добро и понастоящем килимите „Зиглер“ са навлезли и са се наложили в цял свят.