Вълнени килими от Индия

Вълнени килими от Индия

Килимите имат огромно значение за интериора, той е един от малкото предмети, които се купуват веднъж в живота и изборът му е важен и труден. Ето защо е важно, преди да закупим килим да се запознаем добре с това, което се предлага на пазара, както и да научим кои килими са най-качествени, най-красиви, най-лесни за поддръжка и не на последно място, в кой магазини се предлагат те.

Безспорно всички са чували за хубавите вълнени килими внос от Индия. Те обикновено са ръчно тъкани килими, което ги прави и дълголетни. Благодарение на техниката на връзване на нишки, която се използва от далечни времена, ръчно тъканите индийски килими имат способността да запазват добрият си външен вид, въпреки всекидневната употреба, години и години на ред.

На следващо място трябва да споменем класическият вид, който притежават тези килими. Те не са подвластни на модните тенденции и не се налага да бъдат заменяни през година. Те са универсални за всякакъв интериор – от най-традиционния и класически, до по-разчупен и модернистичен вътрешен дизайн. Вълнените килими внос от Индия, подобно на хамелеон се нагаждат към всяка заобикаляща ги обстановка и й придават стил, класа и лукс.

Въпреки, че до преди няколко години на пазара доста трудно се намираха вълнени килими внос от Индия, напоследък все повече фирми се ориентираха към тяхната продажба и към момента няма да ви е особено трудно намерите такъв килим. И все пак, преди да закупите килима, проучете пазара за фирми с добро име. Винаги има риск да се сдобиете с фалшификат, за това не разчитайте на посредствени и съмнителни търговци.

Спрете се и на стилът, които искате да бъде килима. С две ръце приветстваме и препоръчваме класическите вълнени килими внос от Индия, който имат традиционни орнаменти. След като закупите килима, бъдете особено внимателни с неговото съхранение. Оригиналните и качествени килими не понасят влага, както и пряка слънчева светлина, пазете ги от тях. Ако няма да го ползвате веднага, а ще съхранявате килима известен период, навийте килима на руло и го увийте в плат. Не забравяйте да го защитите с препарат против молци, инак рискувате много.

Съхранявайте килима в сухо и добре проветриво място.Не забравяйте, че истинският вълнен килим внос от Индия е произведение на изкуството, което може да се съхранява дълго време и да се предава от поколение на поколение, превръщайки се в семейна ценност. Ръчно тъканият килим придава представителност и прецизност на дома, както не може да го направи нито една друга мебел. Заложете на тях, за да вземете най-доброто за себе си.