Как да се подготвим за професионално почистване на килими

Как да се подготвим за професионално почистване на килими

Как да се подготвим за професионално почистване на килими
Вместо да подмяняте вашите килими, опитайте с професионални услуги по почистване да удължите живота им и спестете пари.
Ако искаме да удължим живота на своите килими и да отложим покупката на нови, нека не гледаме на професионалните услуги за почистване на килими, като на начин да спестим пари. Това е много по-лесно и килимът изглежда като нов, когато е почистен качествено. А кой днес не иска да се спестят пари? Така че, ако решите да използвате професионално почистване на килими, ето няколко съвети как да подготвим дома си, преди от фирмата да дойдат.
Обикновено два пъти в годината всяка домакиня прави основно почистване на дома преди празници. Дали да не съчетаем това и с пране на килимите в дома?

1) Почистете дома добре преди посещението за пране. Измийте всичката дограма и почистете праха от рамките на картините, осветителните тела, цокли и корнизи. Подарете си една седмица преди за основно почистване на дома, защото иначе ще се изтощите.

2) Ако сте достатъчно късметлия и имате свободна стая, в която няма да има нужда от професионални услуги по пране на килими, преместете някои мебели в тази стая. После само ще трябва да ги върнете обратно.

3) Използвайте картонени кутии (може да се намерят в магазините за хранителни стоки), за да съберете и преместите някои битови предмети в гаража. Колкото по-малко неща има в къщата, докато килимът се почиства, толкова по-лесно и по-бързо работата ще бъде свършена и няма опасност нещо да се счупи.

4) Заключете някои ценности в багажника на колата или някъде другаде в деня на почистването. Имате достатъчно ум в главата си, и докато хората за почистване на килими са в дома ви е по-добре да не се притеснявате за ценностите.

5) Ако имате пластмасови или от ракита предмети за бита предмети може да ги „приберете” във ваната. Дори и да ги понамокрите, не е голям проблем.
Вече сте готови!

След 24 часа − когато килимите са изсъхнали, нещата обратно по местата им. Цялото това усилие си заслужава, за да имате такава чиста къща. Килимите изглеждат почти нови, защото от пароструйката влакната на килима изглеждат сякаш са разчесани

Единственото неудобство е, да се подготвим за почистване на килими, изглежда като преместване на дома. Това е много работа. Тези съвети може да ви помогнат да се подготвят тези, които планират да използва професионални услуги за пране на килими.